Over René

René Mioch begon op zijn 15e beroemdheden te interviewen voor een Amsterdamse ziekenomroep.

Op zijn twintigste ging hij voor het eerst naar het filmfestival van Cannes en sprak daar voor de radio met filmsterren als Jack Nicholson, Mel Gibson en Nastassja Kinski.

Als freelance radiopresentator werkte hij jaren bij KRO, NCRV en Veronica. In 1985 begon hij met het televisieprogramma Veronica Film later Veronica Film en Video en Films en Sterren.

Al meer dan 30 jaar is Mioch ‘Mr.Film’ en ‘Een ster onder de sterren’.

Sinds 2005 is hij een van de founders van FCCE, een bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren, distribueren en exploiteren van film gerelateerde content. Voor Nederland wordt daar onder meer Films en Sterren (RTL) geproduceerd.

Het programma Films and Stars wordt in meer dan 80 landen uitgezonden. Dagelijks produceert FCCE een newsfeed die naar meer dan 49 landen gaat. Er zijn 30 mensen op het hoofdkantoor in Amsterdam werkzaam. Het bedrijf heeft kantoren in Los Angeles en Kenya.

Ook is Mioch de bedenker en initiatiefnemer van de Rembrandt Award, de enige Nederlandse publieksprijs voor film.

Met zijn businesspartner Justus Verkerk won hij in 2013 een Emmy Award voor The Entertainment Experience, een user-generated concept waarvoor zij samenwerkten met Paul Verhoeven.

René Mioch is als filmdeskundige een graag geziene gast in programma’s als Pauw, Jinek en Shownieuws.